21 Eylül 2013 Cumartesi

"İTÜ Gezi Forumu - 10" Notları - 19.09.2013

Alınan Kararlar:
  • Forumun bundan sonra salı günleri saat 17:00'de yapılmasına karar verildi. 
  • Diğer fakültelerde forumlar kurulması için çağrı yapılması ve bunları fakültelerin iç dinamiklerinin öncülük etmesi kararlaştırıldı.
  • Gün içinde Haziran direnişi ve sonrasındaki eylemlerde hayatlarını kaybedenler için ses çıkarma eylemi yapılması kararı alındı. İstanbul Üniversitesinden gelen arkadaşlar deneyimlerini paylaştı bu doğrultuda 12:30da yemekhane önünde ilk eylemin gerçekleştirilmesi kararı alındı.
  • Polisin üniversiteye girmesi konusunda anket çalışması yapılması kararlaştırıldı taslak sıradaki forumda tartışılacak.
  • Ozalit, afiş vb. temel ihtiyaçlar için için bütçe komisyonu kuruldu. Her forumda mali bilgilendirme yapılacak. 
Kararlar Dışında Konuşulanlar ve Önerileri:

Foruma yazın yapılan eylemlerden bahsedilerek başladı. Çetinsaya protestosu, mezuniyet eylemi ve son olarak karacanın birinci yılında yapılan etkinlikten bahsedildi.

Forumun genel işleyişinden ve amacından bahsedildi. Forumun facebook, twitter ve blog hesaplarıyla ilgili bilgi verildi. Forumların doğrudan demokrasi ve eşitlik kültürüne dikkat çekildi. Asistan dayanışmasının kampüs cafenin yanında açacağı standda tartışma ve sorunların gün içindede yapılabileceği belirtildi.

2012 ağustosundan bu yana yaklaşık 100 asistanın bölümlerin olumlu görüş bildirmesine rağmen atıldığı belirtildi. Bunun temel nedeninin Karacanın keyfi uygulamaları olduğu söylendi.

KESK’in yaptığı kampüskartla ilgili açıklık talebine cevap gelmedi.

Bu kararların çoğunun Karacanın kapalı, antidemokratik ve otoriter uygulamalarının nedeni olduğu belirtildi.
İtü’nün gerçek demokrasiyi forumda inşa edeceğinden bahsedildi.

Kantinlerin özel sermayeden alınarak itü bünyesine ve öğrencilerin çıkarına kullanılması gerekliliği tartışıldı. Şu anda inşaatta ve medde etiler marmaris var diğer fakültelerde de özel işletmeler kantinleri işletiyor. Bunun yanında Eebin karşısındaki alanda bulunan kulübelerin de kulüplerin bünyesinden alınarak özel sektöre verilmeye çalışıldığı söylendi. Bununla ilgili yapılacakların tartışması diğer foruma ertelendi.

Fen edebiyattaki Y amfilerine gezi şehitlerinin adı verilmesi konuşuldu. Gündem yoğunluğu nedeniyle mesele diğer foruma ertelendi.

Yemekhanede vejeteryan yemek çıkması önerisi yapıldı.

Geçen sene hazırlığı geçemeyen öğrencilerin yurttan çıkarılması tartışıldı. Öğrencilerin hukuki olarak haklı olduğu konuşuldu. Vadiden atılan 83 öğrenci var diğer yurtlarla beraber sayı 150 yi buluyor. Bu konuda yapılacak eyleme meclisin destek vereceği belirtildi. Okula çadır kurma fikri genel olarak kabul edildi. Atılan veya atılma durumu olan öğrencilerden gelecek haber bekleniyor.

Eylem ve çalışmalarda daha efektif görev almak için atölyeler kurulması teklifi yapıldı. Bu konuya da geri dönülemedi. Tekrar gündeme gelmesi faydalı olacaktır denildi.

Kazova işçilerinin direnişinden bahsedildi buradaki işçilerin ürettiği mallar satın alınarak bireysel destek verilebileceğinden bahsedildi. Ayrıca fabrikadaki gece nöbetlerine çağrı yapıldı.

Abbasağa parkının düzenlemiş olduğu otele dönüştürülmesi planlanan Beşiktaş iskelesinde çay içme etkinliğine çağrı yapıldı.

İTÜ’de merdiven boyama eylem çağrısı yapıldı. Halihazırda İtü Renklensin adında bir organizasyon varmış onlarla iletişime geçilebilir.

Forumlara katılımın ve verimliliğin artması, forumun düzenlenmesi için saat sınırı konulması önerildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder