18 Temmuz 2013 Perşembe

#TMMOBaDokunma

Basına ve Kamuoyuna;

Hem yorucu ve zorlayıcı, hem de geleceğe umutla baktığımız tarihi bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan sokaklarda, parklarda, mahallelerde ve üniversitelerde, halkın hiçbir ihtiyacını karşılayamayan yönetim biçimleri ve yöneticilerden kurtulma çabasını görerek umutlanıyor, bir yandan da faşizmin palalı, silahlı, gaz bombalı, kelepçeli ve bürokratik hallerinin hepsini yaşıyor ve kaygılanıyoruz. Kaygımız asla kişisel korkularımızdan değil, yaşanan hukuksuzlukların tarihimize bırakacağı kara lekedendir. Gencecik insanların yaşama haklarını, özgürlüklerini ellerinden alanlar, halkın sesine tahammül edemeyen, her muhalif sesi zorbalıkla kısabileceğini sananlar, er ya da geç tarihin acımasız gerçekliğiyle yüzleşecektir.



Salı sabahı şafak vakti İTÜ’lü arkadaşlarımız İsmail Cem, Özgür ve Uğur’u yataklarından gözaltına alan; Ethem’in, Abdullah’ın, Medeni’nin, Mehmet’in, Ali İsmail’in katili AKP iktidarı yıllardır her iktidarın yapmaya çalıştığı gibi meslek örgütümüz TMMOB’yi istediği kalıba sokmaya çalışmaktadır. TMMOB, on yıllardır ölüm saçan denetimsiz rant projelerinin, işçilerini can güvenliğinden yoksun bırakan işverenlerin, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın kuyusunu kazmaya çalışan neoliberal politikaların karşısında tüm gücüyle durmuş; üreten, sanayileşen ve demokratikleşen bir Türkiye’nin mücadelesini vererek dünyada eşi benzeri olmayan bir mühendis/mimar/şehir plancısı örgütlülüğü yaratmıştır. TMMOB, rant ekonomisiyle ayakta kalmaya çalışan AKP iktidarının, rant düşmanı kabusudur.  Meslek örgütümüze karşı girişilen bu müdahale çabası ilk değildir, belli ki bu düzen değişmedikçe son da olmayacaktır. AKP, ne çok büyük maddi ve lojistik destek verdiği işbirlikçi, piyasacı aday listeleriyle seçim sandıklarında TMMOB’yi ele geçirebilmiş, ne de Devlet Denetleme Kurulu raporlarıyla, örgütün bütçesini daraltan düzenlemelerle, torba yasalarla TMMOB’nin halktan yana mücadelesini etkisizleştirebilmiştir. Geçtiğimiz hafta bir gece yarısı operasyonuyla geçirilen yasayla, İmar Kanunu’nda bir değişiklik yaparak TMMOB’nin imar alanındaki kamusal denetim yetkisini elinden alan iktidar, meslek örgütümüzü bu tür kirli oyunlarla güçsüzleştireceğini sanmakta ve çok büyük bir yanılgıya düşmektedir. Başta geleceğin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olan İTÜ öğrencileri olmak üzere tüm İTÜ bileşenleri TMMOB’nin haklı mücadelesini sürdürmekte ve yükseltmekte kararlıdır. Bizler aynı zamanda,  “yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız.” (Teoman Öztürk, 24.05.1980, TMMOB 24. Genel Kurulu)

Demokrasinin en temel ilkelerinden, kuvvetler ayrılığı ilkesinin bugünün Türkiye’sinde tasfiye edilmiş olduğu açıktır. Tüm İTÜ bileşenleri olarak demokratik, eşit, üreten, paylaşan bir ülke mücadelesinde meslek örgütümüz TMMOB ile iç içe ve omuz omuza olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.
İTÜ BİLEŞENLERİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder