30 Ekim 2013 Çarşamba

Sökülen Fidanlar Hakkında Rektörlük Genel Sekreter Yardımcısından Açıklama

İTÜ Forumu'nun ODTÜ için diktiği ve Gezi direnişi esnasında polisler tarafından öldürülen gençlerin isimlerini verdiği fidanların sökülmesi İTÜ kamuoyunda büyük merak uyandırmıştı. Konuyla ilgili olarak İTÜ Rektörlüğü Genel Sekreter Yardımcısı Aylin Yıldırım Elbay bir açıklama yaptı.

İTÜ Forumu olarak, İTÜ Rektörlüğü adına yapılmış resmi bir açıklama olarak kabul ettiğimiz bu açıklamayı, cevap ve bilgi edinme haklarımızı saklı tutarak aşağıda yayınlıyoruz:

"Rektörlük metro girişine öğrencilerimiz tarafından dikilen ağaçlarla ilgili merak edilen sorulara cevap olması adına bu mesajı yazıyorum :

Öğrencilerimiz tarafından Rektörlükten izin alınmadan, yasal olmayan bir şekilde metro girişine fidanlar dikilmiştir. 

Üniversitemizin peyzaj planında, metro girişindeki alanın bir meydan girişi olarak düzenlenmesi planlanmıştır, yakın zamanda gerçekleşecektir. Anılan bölgede bir fidan ya da ağaç bulunması, bu çalışmaya başlandığında, gelişmeye çalışan bir ağacın taşınmadan zarar görmesi sorununu ortaya çıkaracaktır.

Bu nedenle, fidanlar, bakımının ve sulamasının yapılabileceği, büyümesine daha elverişli olan Rektörlüğün batı tarafındaki yolun kenarına taşınmıştır. 

Öğrencilerimizin kampüsü yeşillendirme çabalarına Rektörlüğümüz olumlu yaklaşmaktadır. Kaldı ki, son zamanlarda kampüse dikilen ağaç sayısı ve peyzaj düzenlemeleri de gözönünde bulundurulursa, Rektörlüğümüzün de bu görüşte olduğu ortaya çıkacaktır. 

Öğrencilerimizden ricamız, bu çabalarında Üniversitemiz Rektörlüğünden yer konusunda onay almalarıdır. Bunun nedeni de ağaçlarımızın sonraki yıllarda zarara uğramamasıdır. 

Anlayışınız için çok teşekkür ediyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder